Groep 1-2
7 oktober
Het thema 'huisdieren' heeft al veel inspiratie opgeleverd in de verschillende hoeken. Ook zijn in de klas leuke werkjes te zien.
We
 leerden liedjes over een konijntje dat zijn keuteltjes moest opruimen, over een poes met buikpijn bij de dierendokter en over de kat van de buurman. We leerden het verschil tussen gewone huisdieren en bijvoorbeeld een hulphond of reddingshond.  De letter die centraal staat is de letter 's'. Er kunnen nog spulletjes bij in de lettermand hoor! Achter in  de klas hebben we ook een cijferbord. Daar kunnen we de cijfers oefenen.  In de kring hebben we het gehad over 3 oktober en over dierendag.  We hebben ook geoefend met tellen.  Groep 2 mocht proberen steeds een getal over te slaan. Dus 2-4-6... of 1-3-5.  Met Engels leren we onze lichaamsdelen benoemen: body, face, ears, nose, mouth, eyes, legs, foot and feet, arm and hand.

September 2019
We zijn gestart. Sommige kinderen nieuw en anderen opnieuw. Maar een andere juf erbij en andere namen voor de meester en juffen is toch echt voor iedereen weer even wennen. Deze eerste twee weken staat het boekje ' Dorus, Hoera naar school' centraal. In dit boekje gaat ook Dorus voor het eerst naar een nieuwe klas. Net als Dorus stappen we samen het schooljaar in en leren elkaar (weer) kennen.

Werkjes, liedjes, de psalm, we leren het allemaal alweer.
We zijn met de Bijbelvertellingen begonnen in Genesis 1 en deze week gaan de verhalen over Kain en Abel en Noach.
We hebben alle brieven met de verjaardagen van papa, mama, opa en oma inmiddels terug ontvangen. Hartelijk dank!