Welkom op de pagina van groep 3/4!

Vandaag zijn wij naar een echt restaurant geweest: Brasserie Park in Leiderdorp! 
We hebben in de keuken gekeken, en geleerd dat ze een kant hebben voor voorgerechten en nagerechten en een kant voor de hoofdgerecht.
We mochten ook in de koelcel en vriescel kijken, brr wat was het daar koud! 
Ook hebben we gezien dat er een speciaal stuk in de keuken is voor de afwas en dat er een kelder is waar ze alle wijnflessen bewaren. We hebben de menukaart bekeken en gekozen wat we zouden willen eten als we hier uit eten zouden gaan.

We hebben allemaal geoefend om echt te bedienen, als ober of serveerster. Een dienblad dragen met 1 hand was nog best moeilijk!

Voor meer foto's, kunt u in het fotoalbum kijken!

Na dit bezoek aan een echt restaurant zijn we klaar om in onze klas ook een echt restaurant te maken. Alle ouders krijgen een uitnodiging om bij ons te komen lunchen! Komt u ook? 

                                                                                                                                    
Wij zijn begonnen met een nieuw thema: Eten en drinken! In de klas is een heuse restauranthoek verschenen, en we hebben al hele grappige boeken erbij gelezen zoals het prentenboek: "een haar in de soep". Bij handvaardigheid hebben we al heerlijke bordjes gemaakt, met eten van papier.
Ook leren we allerlei nieuwe woorden bij dit thema zoals voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, smikkelen, verpakken, toevoegen en nog veel meer....
Binnenkort zullen we wat foto's op de website zetten, zodat u een beetje met ons mee kunt genieten van dit overheerlijke thema! 

Groep 3 kent nu al 20 letters! Ons klankenhuisje van de korte klanken zit helemaal vol, die kennen we allemaal. Het lezen gaat steeds beter, we leren snel! 

Groep 4 begrijpt nu wat een keersom betekent en wanneer je die kunt gebruiken. Want als je 6 groepjes van 5 hebt, is het sneller om 6x5 te doen dan 5+5+5+5+5+5. 
Nu we weten wat een keersom betekent, gaan we aan de slag met het uit ons hoofd leren van de tafels. Alle ouders van groep 4 leerlingen krijgen hierover nog bericht, maar in de huiswerkbalk hiernaast, kunt al al zien wanneer de leerlingen een tafel moeten kennen. Eerder dan die datum mag natuurlijk altijd, maar dat is de uiterlijke datum. 

                                                                                                                                
Op donderdag 4 oktober mocht iedereen uit groep 3/4 een huisdier meenemen, omdat het dierendag was! De meeste dieren die meegenomen waren, waren knuffeldieren, maar we hadden ook een echte aquariumslak! 
Omdat we op dierendag ook nog wel wat echte dieren wilden aaien en zien, zijn we 's middags bij de kinderboerderij in de houtkamp geweest! Kijkt u maar mee in het fotoalbum, wij hadden het echt naar ons zin! 

Kan uw kind al veters strikken? We hebben met elkaar afgesproken om hard ons best te doen om dat allemaal voor de herfstvakantie te kunnen.
Soms oefenen we samen in de klas, wilt u er thuis ook mee oefenen? 

Wilt u meesparen voor de koekvormpjes van de Albert Heijn? Die kunnen we leuk gebruiken om woorden te maken in de zandtafel, van klei, of natuurlijk om echt koekjes mee te bakken! 

                                                                                                                                     
Yes, er zijn een aantal kinderen die thuis goed hebben geoefend met veterstrikken! Emma en Jonathan hebben hun diploma gehaald! Gefeliciteerd! 
Wanneer uw kind nog geen veters kan strikken, wilt u dit dan thuis oefenen? 

Leuk dat er zoveel ouders waren tijdens de inloopmiddag! De kinderen vonden het erg leuk om u rond te leiden langs de haltes in onze klas! 
Als u vragen of opmerkingen hebt, of gewoon benieuwd bent naar iets in groep 3/4 bent u altijd welkom, ook als het geen inloopmiddag is! 

In de bouwhoek hebben we nieuw constructiemateriaal: 'straws and connectors'. Dat vinden we erg leuk, kijkt u maar eens mee op de foto's in ons fotoalbum. 

Wist u dat de kinderen uit groep 3 al meer dan 10 letters hebben geleerd? Ze kunnen nu al korte verhaaltjes en woorden lezen, zo knap! 

Wist u dat groep 4 volgende week gaat beginnen met het aanleren van de tafels van vermenigvuldiging? Ze hebben er al veel zin in, maar het is ook wel een beetje spannend...


                                                                                                                                    

Na een lange, heerlijke zomervakantie zaten we vandaag weer op school.
We zijn weer met frisse energie begonnen! 
Het is ook best spannend, zo'n nieuwe groep. Gelukkig hadden we met elkaar een fijne dag! 
We hebben allerlei verhalen over onze vakantie gedeeld en hebben ook al een beetje gewerkt
in onze nieuwe werkboeken. Groep 3 heeft zelfs al een eerste letter geleerd: de 'r'. Knap!

Via deze pagina houden we u regelmatig op de hoogte van bijzonderheden of leuke nieuwtjes uit groep 3/4. Blijft u meelezen? Foto's kunt u bekijken in het fotoalbum en het huiswerk ziet u in de kolom hiernaast.

Hartelijke groet van,
Lilian, Lucas, Alexander, Ruth, Robbert, Jonathan, Josephine en Rebecca (groep 4)
Emma, Yinthe, Koen, Abel en Nemehie (groep 3)
Juf van Hekke en Juf de Bonte 
Maandag 3 december
Psalm 76:1
Maandag 10 december
Psalm 93:1
Maandag 17 december
Psalm 99:1
Maandag 7 januari
Psalm 21:13
Maandag 14 januari
Psalm 98:2

Groep 4
Vrijdag 30 november
Tafel van 2
Vrijdag 14 december
Tafel van 10
Vrijdag 11 januari
Tafel van 5
Vrijdag 25 januari
Tafel van 3
Vrijdag 8 februari
Tafel van 4
Vrijdag 22 februari
Tafel van 9
Vrijdag 8 maart
Tafel van 8
Vrijdag 22 maart
Tafel van 6
Vrijdag 5 april
Tafel van 7
Vrijdag 10 mei
Alle tafels door elkaar