W E L K O M

in groep 5/6

Op deze pagina willen we u informeren over alles wat we meemaken in onze groep.
Groeten,
Clemens, Thijs, Isabelle, Jet, Maarten, Thomas, Bram, Laurens,
Frank, Lotte, Marileen, Esther, Jonah, Esmee, Mart-Jan, juf Roos en juf Ligtenberg
 

Hebreeuwse les
Een poosje geleden hebben we les gehad rondom het Jodendom. We kregen Hebreeuwse les van dominee Jacobs. Eerst lazen we in het Nederlands van rechts naar links. Daarna lazen we zonder klinkers, toen van rechts naar links zonder klinkers. Als laatste hebben we de Hebreeuwse letters bekeken en geoefend om deze te schrijven.

Hebreeuwse lesGemeenteraad
Als afsluiting van ons thema zijn we op bezoek geweest in het gemeentehuis van Leiderdorp. Daar kregen we eerst een verhaal van de burgemeester te horen. Daarna hebben we een rondleiding van de wethouders gehad. Met onze wethouder gingen we een stelling voorbereiden om deze te verdedigen. Na al onze voorbereidingen, hebben we een echte raadsvergadering gehouden. Er waren heel veel ouders om te komen kijken, heel erg leuk!

Gemeenteraad


Rondleiding Tweede Kamer
Niek Bakker heeft ons helemaal wegwijs gemaakt in Den Haag. We mochten kijken op het Binnenhof. Hier heeft hij van alles uitgelegd over de Eerste en Tweede Kamer en de Raad van State. Daarna hebben we in een vergaderzaal van de Tweede Kamer geluncht. Hier kwam meneer Bisschop van de SGP ook nog even langs. Het was een mooi onderdeel van ons thema.


Bezoek Tweede KamerSOVA
We zijn weer druk bezig geweest met samenwerken en elkaar vertrouwen in het speellokaal. Kijk maar eens naar de onderstaande foto's.

SOVAGym
We hebben iets heel gaafs gedaan met de gymles bij juf Roos, levend zeeslag. Twee partijen, een heel groot doek en allemaal spulletjes in de zaal hadden we nodig. Vraag ons maar eens hoe het echt werkt. 

     

Fruitmannetjes en groentevrouwtjes op bezoek
Afgelopen week zijn de groenteboeren van groep 1/2 bij ons op bezoek geweest. Wij, als verkouden koningen en koninginnen hadden een vitaminebestelling bij hen geplaatst en deze kwamen zij bij ons afleveren. Gelukkig gaat het nu alweer een heel stuk beter met ons! 

Groenteboeren op bezoek

 

Prinsjesdag
Vandaag hebben we met elkaar naar Prinsjesdag gekeken. Niet zomaar, maar allemaal met een prachtige creatie op ons hoofd. We hebben ons uiterste best gedaan om er fantastisch uit te zien. Sommige kinderen wilden hun hoed zelfs de hele dag ophouden. 

    
 


maandag agenda mee
donderdag tafels opzeggen


dinsdag 27 november
topografie toets 3

donderdag 29 november
lesson 9
zin: 'The lamp is on the table.'

maandag 3 december
Psalm 19:4
schoen meenemen 
voor schoen 

donderdag 6 december
opdracht Joodse feesten inleveren
lesson 10
zin: 'There are three children in my family.'

vrijdag 7 december
toets biologie les 5-8

donderdag 13 december
toets Engels
groep 5 - leren: clothes en food: fruit
groep 6 - lesson 11
zin: 'A boat can float on the water.'