Beste ouders,

Welkom op de website van groep 5 en 6!

Op deze site kunt u lezen wat wij als groep 5 en 6 zoal meemaken. U zult hier dus regelmatig berichten lezen en foto's zien van activiteiten op of buiten school. Ook kunt u lezen wat de planning van het huiswerk is. Veel leesplezier!

Het nieuwe schooljaar zijn we begonnen met het thema: De Gouden Eeuw. Hier hebben we al verschillende lessen over gehad en de kinderen zijn bezig met het bouwen van een heus ijsstokjes VOC-schip. Hieronder een foto van onze thematafel:

Dinsdag 8 oktober zijn we op de fiets naar museum Boerhaave geweest voor een museumles waarin we van alles leerden over de tijd van de VOC. Met een balans en twee gewichtjes van 20 en één van 50 gram, lukte het ons om te bepalen hoeveel peperkorrels er in 5 gram zaten: zo'n 180. Ook hebben we in het museum allerlei opdrachten met succes uitgevoerd.

Sinds kort hebben we Kapla in de klas. Zoals u ziet moesten hier natuurlijk ook VOC-schepen mee worden gebouwd.

Hartelijke groet,

Clemens, Laurens, Bram, Isabelle, Jet, Mitchel, Thijs, Rebecca, Robbert, Jonathan, Lilian, Alexander, Ruth, Josephine en Lucas
Juf Naomi en juf Sanne

7 - 11 oktober 14 - 18 oktober 28 oktober - 1 november