W E L K O M

in groep 5/6

Op deze pagina willen we u informeren over alles wat we meemaken in onze groep.
Groeten,
Frank, Lotte, Marileen, Esther, Jonah, Esmee, Mart-Jan, Roos, Olivier,
Tim, Julia, Judith, Renate en juf Ligtenberg
 

Groot-Brittanie
Ons nieuwe thema op school gaat over Groot-Brittanie. We hebben al geleerd welke landen daarbij horen. In de chillhoek lezen we alleen Engelse boekjes. Ook op de computer lezen en luisteren we naar verschillende boekjes. Wijzelf, als guard, hangen in de gang. De Big Ben is in de maak en donderdag is er een heuse verrassing die bij het thema past. We hoeven in ieder geval geen brood mee. In ons woordenboekje houden we bij welke nieuwe woorden we leren. We maakten apple crumble, omdat dit recept in ons Engels boek stond, en ook de WOII wordt erbij betrokken.


Groot-BrittanieMuziekschool
Samen met groep 7 en 8 zijn wij naar muziekschool Mol in Leiderdorp geweest. Eerst hebben we met elkaar een liedje geleerd en daarna mochten we piano, viool en fluit uitproberen. Op deze manier kwamen we in aanraking met instrumenten die we nog niet of nog niet veel hadden bespeeld. 

    


MuziekschoolSupporter van Schoon
De wijk om onze school heen vinden we heel erg belangrijk. Daarom hebben we deze samen met groep 7/8 schoongemaakt. Met elkaar hebben we zoveel plastic zakken met troep van de straat gehaald. Via de Vogelwijk, naar de Santhorst en weer terug naar school hebben we een heel stuk schoon kunnen maken. Zo zorgen we samen voor het milieu.NEMO
Omdat wij over techniek en uitvindingen werken, zijn wij met de klas naar NEMO geweest. Omdat techniek ook in vervoer terugkomt, vonden we het wel een goed idee om met de trein te gaan. Voor een heel aantal van ons was dit de eerste keer met de trein. In NEMO hebben we dijken gebouwd, kometen tegen gehouden, een kettingreactie gezien, onszelf vaak in de spiegel gezien en nog veeeel meer. Kijk maar eens in de foto's. 


NEMOThema techniek en uitvindingen
Van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie werken wij over techniek en uitvindingen. In de klas maken we robots. Daarnaast hebben we een techniekhoek waar we allemaal verschillende apparaten uit elkaar hebben gehaald. Toch wel heel bijzonder om te weten hoe een laptop er van binnen uitziet. 

Thema techniekGym
Met gym houden wij wel van een extra uitdaging. Dat betekent dat we zijn gaan freerunnen. Eerst op verschillende plekken proberen en daarna een heel parcours met elkaar doen. 

   

Actie

Actie voeren daar is waar wij goed in zijn. En dat we vertrouwen in elkaar moeten hebben, dat blijkt ook wel uit de Maatjesloop. Wat hebben we veel rondjes gerend. En steeds was er een van ons geblinddoekt. Met de hele school hebben we ruim 1700 euro opgehaald.

   

Gym

Met gym zijn we de afgelopen keer bezig geweest met acrobatiek en het klimmen tussen de touwen. Best een uitdaging om dat te doen. Het is ons gelukt om met de hele klas een piramide te maken! En trots dat we waren. 


    

 


maandag agenda mee
donderdag tafels opzeggen


donderdag 17 mei
boekbespreking Esmee
groep 6: lesson 23
zin: 'I can go everywhere.'  

vrijdag 18 mei
boekbespreking Lotte
gymspullen mee

maandag 21 mei
vrij - Tweede Pinksterdag

dinsdag 22 mei
Psalm 1:1 - ritmisch
boekbespreking Esther en Marileen
spreekbeurt Olivier

donderdag 24 mei
boekbespreking Jonah
groep 6: lesson 24
zin: 'Do you like the story?' 

vrijdag 25 mei
toets biologie les 13-16

maandag 28 mei 
Psalm 47:1

dinsdag 29 mei
topografie toets 8