Welkom op de pagina van groep 7/8!

Thema Amerika
De afgelopen periode zijn we hard aan het werk geweest rondom het thema Amerika. We hebben veel over het land en de cultuur geleerd. De maquette van "Yellow Stone National Park" is in wording & the Statue of Liberty staat niet alleen in New York, maar ook in Leiderdorp aan de Vronkenlaan! Ook we hebben een echte "skyscraper" in onze klas. Loop gerust eens binnen om onze creatieve uitspattingen te bekijken!

Donderdag 20-12 hopen we met elkaar naar de Pieterskerk te gaan. We gaan dan wat dieper in op de geschiedenis van de Pilgrimsfathers in Leiden. In de middag gaan we genieten van wat lekkere snacks (American Style)!!

School op Seef
Afgelopen dinsdag zijn we met groep 7/8 naar de Bloemerd geweest voor een praktische verkeersles. Deze praktijkles werd aangeboden door het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Op de parkeerplaats bij RCL stond een grote vrachtwagen geparkeerd. We konden deze vrachtwagen van dichtbij en van binnen en buiten bekijken. Door zelf achter het stuur te kruipen, in de spiegels te kijken en om de vrachtwagen heen te lopen, konden we ook echt zelf ervaren wat een "dode hoek" is en wat er buiten het zicht van een chauffeur valt. Tijdens de theorieles voorafgaand aan de praktijkles, hebben we geleerd waar we op moeten letten als we een vrachtwagen tegenkomen in het verkeer:

Een chauffeur gebruikt zijn spiegels om te kijken of er iemand vóór, naast of achter zijn vrachtauto of bus rijdt. Toch kan hij niet alles zien. Zorg dat je niet in de dode hoek komt! Blijf rechts en ruim achter de vrachtwagen!

In de fotomap zijn nog veel meer foto's te zien!

Inloopmiddag
De eerste schoolweken zijn voorbij gevlogen. De zomervakantie lijkt alweer lang geleden en zelfs de herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan!
Op maandag 17 september was het inloopmiddag. Ouders waren welkom om een kijkje in de klas te komen nemen. Dit jaar was het anders georganiseerd. In plaats van een ouderavond waarop de ouders luisteren naar de leerkracht, was er nu een inloopmiddag. Met behulp van een routeplanner vertelden de kinderen zelf over het reilen en zeilen in de klas. In het fotomapje van groep 7/8 kunt u zien hoe enthousiast en betrokken de leerlingen en de ouders waren! Erg leuk!

Back to School
Na een heerlijke zomervakantie is het schoolleven weer begonnen.

Na de opening in het speellokaal zijn wij van start gegaan met het spel: "Zoek iemand die in de zomervakantie...  Iedere leerling kreeg een blad met allerlei verschillende vragen over de zomervakantie. Het was natuurlijk de bedoeling om zo snel mogelijk Bingo te krijgen!  ;-) Een mooie manier om onze vakantieverhalen te delen met elkaar!

Daarna zijn we hard aan de slag gegaan! Heerlijk om weer te werken na zo'n lange periode van rust! Met elkaar gaan we er een mooi jaar van maken!

" We are each unique & beautiful, but together we are a masterpiece!!

Rode map/ huiswerk
Iedere leerling heeft een rode map en een agenda meegekregen afgelopen week.  In de map bevinden zich allerlei kopieerbladen die belangrijk zijn het komende jaar.
In de agenda schrijven de leerlingen iedere week het huiswerk op voor de komende week.
Het is de bedoeling dat de map en de agenda iedere dag mee naar school gaan.

Op de website van onze groep kunt u per twee weken lezen wat het huiswerk is.
Ook houden we u op de hoogte van wat er in onze klas gebeurt!

Hartelijke groet van:

Juf Verweij & Juf Geluk

Judith, Julia, Olivier, Tim, Roos en Renate (groep 7)
Maarten, Michiel, Sami, Davida, Lara, Jessica, Rachel, Anne-Wil, Jasmijn,
Niek en Hans (groep 8)

Huiswerk

Week 51

Maandag 17 december
Psalm 23:1
Kort Begrip 30 en 31

Dinsdag 18 december
Engels Wordlist 15