Welkom op de pagina van groep 7/8!

Hier kunt u de doelenkaart vinden voor de schoolverlaters! >>

Welkom op de pagina van groep 7 en 8 in het cursusjaar 2017/2018
We vormen dit jaar een groep met 19 leerlingen, 11 kinderen uit groep 7 en 8 kinderen uit groep 8.

Een hartelijke groet,

Juf Geluk en Juf Roos
                          
Heel groep 7 is geslaagd voor hun verkeersexamen!

Afsluiting thema Frankrijk
Excursie op 22 juni
Op vrijdag 22 juni hopen we op excursie te gaan naar de Nieuwkoopse Plassen. We gaan daar heerlijk varen, nemen een lunch mee en maken daarna nog een prachtige wandeling door de natuur. Wie van de ouders heeft zin om met ons mee te gaan? Laat het even weten aan juf Roos.
Helaas is het niet mogelijk om als ouders mee te varen...

Israel
In de klas staat een prachtige loofhut. We zijn namelijk bezig over Israel en het Jodendom. We leren welke Joodse feesten er zijn. Van klei maken we een Menorah, dieren en eten. Niek heeft een keppeltje meegenomen, Lara een boekjes met Hebreeuws. Mocht u nog meer spullen thuis hebben dan mag dat meegenomen worden.

Praktisch Verkeersexamen
Er is nog geen uitslag van het praktisch verkeersexamen.
Op dinsdag 5 juni komen ze weer van school op SEEF. Deze dag zal de fiets van gr. 7 leerlingen gekeurd worden.
Op deze goed gekeurde fiets zal dan donderdag 7 juni het praktisch verkeersexamen worden gefietst.
Belangrijk dus dat groep 7 dinsdag 5 juni en donderdag 7 juni op de fiets moet komen!
U ontvangt binnenkort de route, zodat u zelf ook een keer met uw kind kan fietsen.
(Donderdag 7 juni zal ook de schoolfotograaf op school zijn.)


Uitslag Cito
Wat een mooie score heeft groep 8 behaald met de Cito! We zijn erg blij met dit mooie resultaat! Rond 22 mei krijgen de leerlingen hun eigen score mee naar huis.

Spreekbeurten
De komende weken houden we allemaal een spreekbeurt. Dat mag gaan over het onderwerp waar ook het werkstuk over gemaakt is.
In de klas hangt een intekenlijst wie wanneer aan de beurt is.
Anne-Wil zal a.s. donderdag 17 mei als eerste zijn.

24 mei: Henrico en Sami
29 mei: Michiel en Maarten
31 mei: Niek en Rachel
5 juni: Davida en Rian
7 juni: Justus en Myrthe
12 juni: Yannick en Luuk
14 juni: Anne-Co en Rosa
21 juni: Hans en Jasmijn


Frankrijk
De komende tijd gaan we over Frankrijk werken. Een stukje geschiedenis en aardrijkskunde zullen we leren. Maar ook onze muziekles, teken- en handvaardigheidslessen zullen met Frankrijk te maken hebben. 
 
Verkeersexamen

Vandaag, 5 april, is het zover voor groep 7! Na hard oefenen gaan we vandaag ons theoretisch verkeersexamen maken.
HOERA!! Iedereen is GESLAAGD!
Begin juni hebben we het praktisch verkeersexamen. Tegen die tijd gaan we de route ook een keertje fietsen.

Uitslag verkiezingen
Wat een spannende uitslag was dat....
PVC won de verkiezingen met 36 stemmen! Partij voor Creatie
We zijn benieuwd wat we hiervan in de toekomst zullen merken.
Bij de foto's ziet u een beeldverslag van onze verkiezingen.


Verkiezingen
De verkiezingsstrijd is ook in groep 7/8 in alle hevigheid losgebarsten! We hebben vier partijen opgericht, die elk een programma hebben geschreven. Wat denkt u van kwart voor 9 beginnen i.p.v. half 9? Of een groter voetbaldoel? Rookmelders hangen niet in de lokalen, onveilig voor de kinderen! In de school wordt stevig campagne gevoerd. Heeft u de posters al zien hangen?
Dinsdagmiddag 20 maart zal Annemarie Rozendal namens de plaatselijke CU/SGP ons een en ander komen vertellen. Die week zullen er in school ook verkiezingen worden gehouden.


Engels
Vanaf maandag 12 maart doet groep 7 mee met groep 8. Les 17 uit het boekje van groep 8 is dan aan de beurt. Woordjes kunnen geoefend worden op www.wrts.nl/mnit
Met een eigen account kunnen de woordlijsten overgenomen worden.


Cito
YEAH!!! De cito's in januari zijn goed gemaakt! Daarom heeft groep 7/8 heerlijk taart gegeten. Op naar de eind-cito in april!!

Handvaardigheid
De vorige keer schreven we iets over een nieuwe opdracht met handvaardigheid. We hebben allemaal een pop gemaakt, die zijn mond kon bewegen.
Daarmee hebben we een verhaal geschreven. Op donderdag 25 januari hebben we groep 1 t/m 6 uitgenodigd om naar onze voorstelling te kijken en te luisteren.

Techniekmiddag
Wat was dat lastig zeg!
In groep 7/8 moesten we met de techniekmiddag een 'dansende duikboot' maken, die na 3 min. weer boven water komt!
Een duikboot die zinkt lukt nog wel, maar hoe komt de boot weer naar boven? We hebben heel wat proefjes gedaan. Maar we zijn er nog steeds niet uit!
Als u het weet dan horen we het graag!!
Vrijdag 23 februari hopen met we met groep 5/6 ons toernooi af te sluiten.


Hoe gaat het in groep 7/8?
Met handvaardigheid zijn we met een nieuwe opdracht begonnen. Misschien heeft u er al iets over gehoord?! Wat we aan het maken zijn, blijft nog even geheim. Hopelijk ziet u volgende week iets ervan op de site!
Er is een foutje gemaakt met de les van Engels op de site. Daarom overhoren we maandag 22 januari gewoon les 14. En dan overhoren we maandag 29 januari les 13. 
Weet u waarom onze school 'Gomarus'-school heet? Met kerkgeschiedenis leren wij wie Gomarus was. Dus als u het niet meer weet, vraag het ons!
Verder zijn we druk met de laatste cijfers voor de rapporten. En volgende week hopen we ons weer te buigen over de Cito-toetsen! Als u het rapport nog thuis heeft, wilt u het meegeven?
English lesson: Run and Write down!
Welke  Engelse woorden weten we nog die te maken hebben met de thema die in de Engelse lessen aan bod zijn gekomen. In 'Run and Write down' speelden we als klas in twee groepen het spel: welke groep weet de meeste Engelse woorden op te schrijven?Excursie Oasen
Op 14 december zijn we als klas op bezoek geweest bij een waterzuiveringsstation van Oasen in Langerak. We werden met een bus opgehaald en maakten een lange reis van wel bijna een uur. Een heuse schoolreis dus! Tijdens onze rondleiding zagen de kinderen waar ons drinkwater vandaan komt, hoe het zuiveren gaat en hoe het uiteindelijk in de kranen bij ons thuis komt. We deden ook allerlei proefjes met water en tot slot werd onze waterkennis getest met een quiz. De winnaars kregen een badeend. 


Excursie OasenHamtaro de (dwerg)hamster
VerjaardagKlas in winterse sfeer
Onze klas heeft een winterse tint gekregen. Jessica en Lara hebben na schooltijd de klas mooi versierd: witte sterren op de ramen, winterse landschappen op de kasten en sfeerverlichting in de klas. Bedankt meiden!

 


Ei-valproef - Deel 1
Met handvaardigheid ontwierpen we een constructie waarbij we een ei van hoogte heelhuids beneden moest laten komen. Na brainstorm-fase gingen we ontwerpen, uitvoeren én: uittesten. In alle voorzichtigheid, met de nodige veiligheidsinstructies, mocht van het dak van de school de constructie worden losgelaten. Ze hielden het allemaal: een volgende keer gaan we met een minima aan materialen de proef opnieuw proberen. 
Verkeer
Op vrijdag hebben we in groep 7 verkeer. We zijn hard aan het oefenen met verkeersborden. Dat is nog knap lastig. Vooral de voorrangsborden. Krijg je nu voorrang of moet je voorrang geven? U kunt helpen oefenen door onderweg naar school verkeersborden aan te wijzen. Praktischer kan haast niet! Begin april 2018 hebben we het theoretisch verkeersexamen.

Rekenen
Om de rekenles wat gemakkelijker te maken, hebben we met eierkoeken onze breuken uitgerekend. 


Schoolontbijt
Op donderdagochtend 9 november hebben we ook in groep 7/8 meegedaan aan het Nationaal Schoolontbijt. Er was weer genoeg voor iedereen. We hebben gesmuld!

 


4 oktober: dierendag
Op woensdag 4 oktober was het dierendag. We namen bijna allemaal een dier mee naar school. Zo werd het een hele beestenbende: vogels in een kooi, een konijn en verschillende knuffels. Ook onze mieren waren van de partij! En groep 1/2 kwam ook even een kijkje nemen, net een kinderboerderij in groep 7/8, kijk maar mee!

DierendagVisles

Sportvisserij Nederland verzorgde voor ons op donderdag 28 september een gastles. Eerst hebben we veel over verschillende soorten vissen, de bouw van een vis, de omgeving van de vis en het onthaken van een vis geleerd. Met dat alles in onze achterhoofd zijn we van 13-14.30 uur wezen vissen aan de Van der Marckstraat in Leiderdorp. We hebben in totaal ong. 16 vissen gevangen, waaronder voorntjes en een baarsje. En dat deden we, ja echt, met maden! Als u thuis last heeft van vliegen de komende dagen, dan weet u waar het vandaan komt!

Groep 7/8 gaat vissen | In beeldKinderboekenweek
'Bibbers' - Dat is het thema van de Christelijke Kinderboekenmaand 2017. Maar bang hoeven we niet te zijn, zo leren we: 'Je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je'. Met elkaar doen we ons best om zo veel mogelijke verschillende leuke en interessante boeken te lezen. Per gelezen boek hangen we een slinger aan onze lijn. We hopen de hele klas er mee te versieren!

Zingen bij Philadelphia
Op maandag 25 september hebben wij met elkaar liederen bij Philadelphia gezongen. De (gehandicapte) mensen vonden ons gezang erg mooi. Het was fijn om de boodschap van geloof, hoop en liefde (het thema van de Sing-In) in ons zingen voor deze mensen te brengen! 

 
 


Liederen die we o.a. zongen als klas: 'k Stel mijn vertrouwen, Groot is Uw trouw o Heer, Heer, U bent mijn leven, Als een hert dat verlangt.
Gym
Met de gymles hebben we van de juf een gave oefening gedaan: een vertrouwensoefening. Terwijl we er iemand aan de bank hing, moest ie gedraaid worden. Eng, maar we leerden zo op elkaar te vertrouwen!

 

School op SEEF
Ook in groep 7 en 8 oefenden we opnieuw met onze vaardigheden in het verkeer. Met de hulp van ouders konden we extra oefenen met situaties die elke dag in het verkeer terugkomen.


  

Rekenen
We leerden met rekenen wat een kubieke meter, decimeter en centimeter is. Dat deden we door bijvoorbeeld uit te vinden hoeveel kinderen uit de klas er in een vierkante meter pasten. Daarnaast gingen we een uitdaging aan: we moesten een kuub zand in een 'big bag' scheppen en ook weer legen in 20 minuten. We zeiden dat het ons gingen lukken. En? En het is ons geluk! Maar een kuub zand, dat was toch meer dan we dachten!

 


Begin van het schooljaar
Fotowand
We leren elkaar dit jaar beter kennen door foto’s van elkaar te bekijken. Hierdoor hangt ons prikbord achterin de klas vol met verschillende foto’s uit onze vroegere jaren. Nu bent u vast nieuwsgierig: u bent van harte welkom!Omgangsregels
Met elkaar dachten we na hoe we dit jaar met elkaar wilden omgaan. Wat is belangrijk, waar gaan we voor, hoe wil ik behandeld worden? Dat waren vragen die we met elkaar beantwoorden. Daar is een prachtig klassencontract uit ontstaan. Die ondertekenden wij allemaal met onze handtekening: wij gaan voor een leuk, sfeervol, veilig en gezellig jaar met en voor elkaar!

  


Huiswerk
 
Week 26
Juf Roos ma, di
Juf Geluk woe,do,vrij
Maandag 2 juli
Psalm 92:7
Engels Wordlist 26

Dinsdag 3 jul
Rachel en Yannick toets Engels

Woensdag 4 juli

Donderdag 5 juli
Spreekbeurt Yannick

Vrijdag 6 juli
N&F maken 34, leren 33
Biotoets 5 H17-20
's middags zwemmen

Week 27
Maandag 9 juli

Psalm 147:2
Engels Wordlist 27

Dinsdag 10 juli
Laatste dag groep 8!!

Woensdag 11 juli

Donderdag 12 juli

Vrijdag 13 juli
12.15u VAKANTIE